Trillingsonderzoek bij schoorsteen steenfabriek Milsbeek

28 maart 2024

Het project Lob van Gennep heeft ingenieursbureau Nebest opdracht verleend voor het uitvoeren van een onderzoek bij de schoorsteen van de voormalige steenfabriek in Milsbeek. Het veldwerk vindt plaats in de loop van april. Het onderzoek moet duidelijk maken of de schoorsteen gevoelig is voor trillingen. Daarnaast beoordeelt het bureau wat de staat van het bouwwerk is. 

Resultaten van belang voor toekomst gebied

De resultaten van het onderzoek zijn van belang voor het ontwerp van de dijk. De schoorsteen ligt namelijk in de zone waarin de dijk wordt teruggelegd. De precieze start van het onderzoek is afhankelijk van de afronding van de sloopwerkzaamheden op het terrein.

Inrichting landschap

De schoorsteen is gebouwd in 1976 en herinnert aan de steenfabriek die recent gesloopt is. De fabriek maakt plaats voor twintig woningen en daarnaast biedt de herontwikkeling meer kansen. Zo wordt de dijk teruggelegd waardoor de Maas meer ruimte krijgt. In de uiterwaard biedt dit extra ruimte voor natuur door de aanleg van een kwelgeul en een nevengeul. Struinroutes die aansluiten op de Gebrande Kamp en het Genneper Huys maken het gebied aantrekkelijk voor wandelaars.

Overige berichten