Bomen- en hagenonderzoek in het projectgebied

10 april 2024

Onderzoekers gaan vanaf 11 april aan de slag met het verder in kaart brengen van bomen en hagen op en nabij de dijk. Dit onderzoek vult de gegevens aan die zijn opgehaald in de vorige ronde van september 2023. 

In het onderzoek van vorig jaar zijn de meeste bomen en hagen rond het dijktraject al in kaart gebracht. Het huidige onderzoek vult nog ontbrekende gegevens aan over de locatie en conditie van bomen en hagen. De informatie wordt gebruikt bij het vaststellen van het dijkontwerp. Soms is het mogelijk het traject nog aan te passen om bomen en hagen niet te raken. Als dat niet mogelijk is, kijken we naar manieren om de natuur en het landschap te compenseren.  

Het onderzoek neemt drie à vier dagen in beslag. De onderzoekers gaan voor het eerst naar buiten op 11 april. In de loop van deze maand wordt het onderzoek afgerond. Onderzoekers gaan zowel aan de slag op openbare plekken als ook op privéterrein. Perceeleigenaren zijn persoonlijk op de hoogte gesteld van dit onderzoek. Heeft u vragen neem dan contact met ons op.
 

Overige berichten