Jongeren worden uitgenodigd mee te denken over de toekomst van Ottersum

09 november 2020

Hoe zorgen we ervoor dat Ottersum met de Niers een aantrekkelijk gebied blijft om te wonen, werken en recreëren? En wat is jouw droom voor de toekomst van dit gebied? Die vragen staan centraal in het initiatief van het project Lob van Gennep in samenwerking met DAG Ottersum. Leden van het projectteam Lob van Gennep gaan, onder het genot van een thuisbezorgde ham- of vegaburger, op 7 december 2020 tijdens een digitale ‘burgersessie’ graag in gesprek met inwoners van Ottersum tussen de 18 en 30 jaar.

Tijdens deze creatieve bijeenkomst delen de jongeren hun ideeën over en visie op de huidige situatie en de toekomst; hun toekomst. Zij kijken met een frisse blik naar vraagstukken rondom het verbeteren van en gebruiken van het landschap zoals bijvoorbeeld het Niersdal in de Lob van Gennep, en dan specifiek in Ottersum. De aanbevelingen die volgen uit de pilot zullen door het project Lob van Gennep gebruikt worden om de plannen rondom het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit nog beter aan te laten sluiten op de wensen uit de omgeving.

Ben jij tussen de 18-30 jaar en heb je zin om mee te doen met deze 'burgersessie’? Meld je dan aan via deze link.

Wij kijken uit naar de bijeenkomst en zullen de  resultaten na afloop delen via de website (www.lobvangennep.nl), de nieuwsbrief en social media kanalen.

Overige berichten