Omgevingsmanager aan het woord: Marijke van der Steen

15 augustus 2019

Marijke van der Steen is omgevingsmanager van het projectteam Lob van Gennep. Wat een omgevingsmanager doet? Marijke vertelt: “Ik zie mijn rol vooral als ‘schakel’ tussen de mensen uit het gebied en het projectteam. Zo probeer ik alle inzichten en ideeën, maar ook de zorgen van mensen in te brengen in ons team van specialisten. Ik wil niets over het hoofd zien.”
 

“Het belangrijkste aan mijn werk vind ik het ophalen van wat de mensen die in het gebied wonen en werken belangrijk vinden. Velen zijn hier geboren en getogen. Zij kennen het gebied goed en zitten vaak vol van verhalen en ideeën. En de opgave waar we voor staan, gaat ook echt ergens over. Hoe gaan we om met de waterveiligheid? Laten we het gebied zoals het nu is en accepteren we dat het op een natuurlijke manier instroomt? Of treffen we maatregelen waardoor het gebied later instoomt? Hoe gaan we om met schade en hoe zorgen we erin alle situaties voor dat de evacuatie goed geregeld is? Dat zijn wezenlijke vragen die snel een antwoord verdienen. Daar zijn we hard mee bezig.”

Samen aan de start van het project
 

"Dat veel mensen nog vragen en zorgen hebben, begrijp ik heel goed. Het project is immers net gestart. De verkenning duurt nog tot eind 2020. Er werd al lang over de Lob van Gennep gesproken, maar de minister heeft pas in april dit jaar haar handtekening gezet, waarmee wij als projectteam de verkenning konden starten. Het is nu aan ons als projectteam om de opgave en de kansen die we zien goed uit te leggen. Alleen met alle belangen op tafel kunnen bestuurders straks zorgvuldige keuzes maken."

 

Heb je vragen voor het projectteam? Neem dan contact op via deze link. 

 

Overige berichten

03 september 2019

Dijkgraaf en wethouder te gast bij podcast Maasduinen Centraal

Gisteren waren Patrick van der Broeck (dijkgraaf...

Lees meer
03 september 2019

Drukbezochte eerste infoavond in Ven-Zelderheide

Gisteren vond de eerste informatieavond over...

Lees meer
02 september 2019

Gesprek in Omgevingswerkgroepen in volle gang

Afgelopen juni zijn we gestart met vijf...

Lees meer
09 augustus 2019

Data informatieavonden september

De data voor de informatieavonden zijn bekend:

  • Maandag...
Lees meer