Webinar: Teun Theunissen neemt je mee in historie Lob van Gennep

23 april 2021

Op donderdag 15 april vond er een webinar plaats over de rijke cultuurhistorie van de Lob van Gennep. Spreker tijdens dit webinar was Teun Theunissen: inwoner van Milsbeek en bestuurslid van de Stichting Cultuurbehoud Milsbeek. Vanuit de kenniskeuken, in de bibliotheek van Gennep, vertelde hij alles over de circumvallatielinie en andere historische plekken in het gebied.

Het webinar is tevens de aftrap van de ‘Lob Academy’. Doel van dit initiatief is om de kennis die we gedurende de looptijd van het project opdoen, te delen met de omgeving en andere geïnteresseerden. 

Teun start zijn uiteenzetting met een toelichting over de circumvallatielinie rondom het Genneperhuis. Met behulp van oude kaarten en tekeningen bespreekt Teun belangrijke plekken en gebeurtenissen in Middelaar, Milsbeek, Ottersum en Gennep bij de aanval op het Genneperhuis. Op moderne landkaarten zijn zelfs nog elementen in het landschap terug te vinden die te herleiden zijn naar de circumvallatielinie. 

Vervolgens gaat Teun verder terug in de tijd en bespreekt hij de invloed van de Romeinen op het gebied. Vanwege de ligging ten opzichte van andere steden, waren er indertijd diverse wegen in het gebied. Ook hier laat Teun door middel van kaarten zien dat de invloed van de Romeinse wegen 2000 jaar later nog zichtbaar is.

Tot slot bespreekt Teun nog enkele andere plekken met historische waarde zoals het Kreupelpad in Milsbeek en de Hawkins line.

Hieronder kunt u het webinar bekijken:

 

Benieuwd naar de overige onderdelen van de Lob Academy? Klik dan hier om naar de overzichtspagina te gaan.

Overige berichten