Terugkijken: de toelichting van Pim uit Ottersum in kiesprogramma ‘Kies Wat’

12 maart 2021

Op donderdag 11 maart zond NPO 3 ‘Kies Wat’ uit: een programma waarin presentator Tim Hofman jonge zwevende kiezers helpt bij hun stemkeuze. Verschillende thema’s kwamen aan bod waaronder onderwijs, discriminatie en de arbeids- en woningmarkt, maar ook het klimaat. Over dat laatste onderwerp was het woord aan Pim van Werkhoven uit Ottersum.

In de uitzending zie je hoe Pim de kijker meeneemt naar de dijk bij Niers. Daar spreekt hij over de hoogwaters van ’84, ’93 en ’95 en de impact daarvan op het gebied. Hij vreest dat de kans op overstromingen verder zal toenemen wegens klimaatverandering. Volgens Pim zijn het verhogen en versterken van de dijken nu dan ook van groots belang. Na de bijdrage van Pim volgt een eerste reactie hierop van Niko Wanders van de universiteit Utrecht. Hij gaat dieper in op de klimaatuitdagingen waar Nederland mee te kampen heeft, en wat daarvoor oplossingen kunnen zijn. Daarna komt GroenLinks fractievoorzitter Jesse Klaver aan het woord. Hij beantwoordt de vraag van Pim over hoe de partijen van plan zijn om de klimaatverandering tegen te gaan.

Benieuwd naar het volledige verhaal? Bekijk dan de uitzending via https://www.npo3.nl/kies-wat/11-03-2021/BV_101404946. Pim komt aan bod vanaf minuut 50.

Overige berichten