Resultaten onderzoek waardeontwikkeling woningen Lob van Gennep

01 september 2020

Een deel van de inwoners maakt zich zorgen om de waarde van hun woning en vraagt zich af of de Verkenning Lob van Gennep hier invloed op heeft. Om deze reden is bureau Gloudemans gevraagd een onderzoek uit te voeren.

De conclusie van dit onderzoek is dat er géén effect van het project is op de aan- en verkoopprijzen in de Lob van Gennep. De prijsontwikkeling van woningen in dit gebied ligt in lijn met gemiddelden in de regio (bron: NVM, Kadaster en CBS); de prijs van woningen is de afgelopen periode gestegen. Uit het onderzoek blijkt verder dat er geen beperkingen zijn bij het verstrekken van hypotheken. Klik hier voor de presentatie die bureau Gloudemans gaf tijdens de brede omgevingswerkgroep van 27 augustus 2020. Of klik hier voor het volledige rapport.

Daarnaast stond in juni het project Lob van Gennep ook op de agenda tijdens een bijeenkomst van de NVM-makelaars regio Gennep en omgeving. Tijdens die bijeenkomst werd aangegeven dat huizenprijzen ook in het gebied Gennep en Mook en Middelaar dit jaar stijgen. Enkele makelaars krijgen soms vragen over de Lob van Gennep, maar dit leidt niet tot een vermindering van verkoop van huizen. Een enkele kijker haakt vanwege de hoogwaterproblematiek af, maar er zijn nog steeds vrijwel altijd meerdere kijkers en een woning kan maar aan één koper worden verkocht. De lokale makelaars zien tot op heden in het gebied geen daling in huizenprijzen.

Overige berichten