Paaltjes in het veld brengen dijktracé Zelder in kaart

26 oktober 2022

Sinds donderdag 20 oktober staan er in het buurtschap Zelder bij Ven-Zelderheide opnieuw paaltjes in het veld. De paaltjes helpen bij het bepalen van het nog aan te leggen dijktracé. Voor dit gedeelte is nog een zoekgebied in de voorkeursbeslissing opgenomen.

In het landbouwveld tussen De Steeg en de Heidestraat vormen de paaltjes samen drie varianten van het dijktracé. De paaltjes zijn gemarkeerd met een kleur (elke variant heeft een eigen kleur). De bovenkant van het paaltje markeert de hoogte van de dijk op die locatie. Op enkele locaties heeft het projectteam een doek tussen de paaltjes gehouden om de op dat moment aanwezige buurtbewoners een indruk te geven van het zicht vanuit hun woning op de nieuwe dijk.

Op dit moment zijn er bij Ven-Zelderheide, buiten een tuimelkade ten oosten van het dorp, geen dijken aanwezig. De hoger gelegen gronden boden voorheen genoeg bescherming tegen het water. Om aan de wettelijke waterveiligheidsnorm te voldoen en het gebied tegen water te beschermen, is het noodzakelijk om hier een dijk aan te leggen.

Het projectteam maakt na het plaatsen van de paaltjes digitale impressies van de drie mogelijke dijktracés. Deze worden ook gebruikt voor het werkatelier later dit jaar waarin de keuze voor de variant met inwoners wordt besproken. De paaltjes worden na het weekend weer verwijderd.
 

Overige berichten